[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/igor-crnadak-0904.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/100x73\/igor-crnadak-0904.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/igor-crnadak-0904.jpg","size":"291.09","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Crnadak: Dodik da javnosti stavi na uvid Program reformi prije slanja u NATO

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak zatražio je da se stavi na uvid javnosti dokument - Program reformi Bosne i Hercegovine, koji će biti upućen u NATO sjedište u Briselu, u roku od jedan dan, nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

-Za ozbiljnost i kredibilitet institucija Bosne i Hercegovine i svih njenih građana važno je da se što prije, već narednih sati, javno objavi ta dokument - rekao je Crnadak.

Kaže da se iskreno nada da Predsjedništvo BiH neće ići, u kako kaže, takvu ludost, da traži od Ministarstva vanjskih poslova BiH da tako važan dokument, koji na različite načine utiče na život građana u ovoj zemlji, uputi u sjedište u NATO-a, prije nego što potpuni uvid u njegov sadržaj dobije javnost cijele BiH.

-Očigledno je iz izjava koje smo imali priliku vidjeti i čuti da je ovo aktivacija Akcionog plana za članstvo BiH i da je ovdje došlo do potpunog zaokreta što se tiče pozicije Milorada Dodika, jer se nigdje ne spominje da je sastvani dio materijala koji će biti proslijeđen u Brisle i rezolucija Narodne skupštine RS-a o vojnoj neustralnosti tog bh. entiteta - rekao je Crnadak.

Kao poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a također smatra da, zvaničnici RS-a o tom dokumentu moraju da upoznaju parlamentarce, na sjednici entitetskog parlamenta, 26.decembra, „pa makar u zatvorenom dijelu zasjedanja“.

-To je obaveza Dodika, kao i predsjednice RS, predsjednika parlamenta, da to omoguće kako bi poslanici vidjeli šta piše u Programu reformi - rekao je Crnadak.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!