[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/14\/policija-bih-11.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/14\/100x73\/policija-bih-11.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/14\/policija-bih-11.jpg","size":"352.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Hronika / Bosna i Hercegovina

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

46 krivičnih djela i to:

- jedno razbojništvo;

- devet teških krađa ( tri motorna vozila);

- šest krađa;

- jedno nasilje u porodici;

- jedno oštećenje tuđe stvari;

- dva izazivanja opće opasnosti;

- dva ugržavanja sigurnosti;

- jedna prevara;

- 23 ostalih krivičnih djela;


26 narušavanja javnog reda i mira u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

57 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, a 14 lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

18 lica je lišeno slobode, a 12 lica je zadržano.


Pronalazak droge

Dana 13.09.2018.godine u 00,10 sati u ulici Vladimira Preloga, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici IV PU lišili su slobode R.A., rođen 1995.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a R.A. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.


Aktiviranje eksplozivne naprave

Dana 14.09.2018.godine u 00,20 sati, obaviještena je I PU da je u ulici Mujkanovića, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave od strane NN lica. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok su oštećene dvije kuće i dva parkirana putnička motorna vozila. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Saobraćajna nezgoda

Dana 13.09.2018.godine u 08,40 sati, na kolovozu ulice Olovska, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka Ć.J., rođen 1936.godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “Mercedes”, reg. oznaka K27-T-217, kojim je upravljala vozač O.A., rođena 1982.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede je zadovio pješak Ć.J., a ljekarska pomoć mu je ukazana U KCU u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!