[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/12\/hapsenje.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/12\/100x73\/hapsenje.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/12\/hapsenje.jpg","size":"160.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

34 krivična djela i to:

- jedno razbojništvo;

- dva ugrožavanja sigurnosti;

- četiri nasilja u porodici;

- tri posjedovanja opojnih droga;

- jedno oštećenje tuđe stvari;

- 12 teških krađa;

- dvije krađe;

- devet ostalih krivičnih djela;


31 narušavanje javnog reda i mira, u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede,

61 saobraćajna nezgode, u kojima su četiri lica zadobila teške, a 18 lica lakše tjelesne povrede, dok za tri lica nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

16 lica je lišeno slobode, a 12 lica je zadržano.


Pronalazak droge

Dana 11.09.2018.godine u 16,00 sati, provodeći akciju kodnog naziva “PIJACA”, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga - Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su slobode B.K., rođen 1983.godine i B.E., rođen 1963.godine, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 238. stav.1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga). Izvršenim pretresom navedenih lica u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, kod B.E. je pronađen i oduzet 81 paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin, dok je kod B.K. pronađena i oduzeta određena suma novca koja najvjerovatnije potiče od prodaje droge. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a B.K. i B.E. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.


Krađa

Dana 11.09.2018.godine u 18,00 sati, policijski službenici VII PU lišili su slobode H.R., rođen 1981.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu počinio više krivičnih djela iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je isti na području općine Vogošča, otuđio četiri bicikla. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a H.R. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti istog.


Lišenje slobode Dž.M.

Dana 11.09.2018.godine u 21,15 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode Dž.M., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je krivična djela iz člana 173. i 179. KZ F BiH (Lakša tjelesna povreda i Protivpravno lišenje slobode), na štetu K.A. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!