[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/03\/policija-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/03\/100x73\/policija-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/03\/policija-bih.jpg","size":"456.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

34 krivična djela i to:

- tri razbojništva;

- 9 teških krađa ( 1 krađa PMV );

- dvije krađe;

- tri nasilja u porodici;

- dva oštećenja tuđe stvari;

- dva ugrožavanja sigurnosti;

- jedna teška tjelesna povreda;

- 12 ostalih krivičnih djela;


26 narušavanja javnog reda i mira u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

95 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica zadobila teške, 24 lica lakše tjelesne povrede, dok za četiri lica nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

18 lica je lišeno slobode, a 17 lica je zadržano.


Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 20 saobraćajnih nezgoda, od toga 19 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba teže povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod uticajem alkohola iz saobraćaja je isključeno 8 vozača, 4 lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, 4 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 6 neregistrovanih motornih vozila.

Razbojništvo

Dana 02.08.2018. godine oko 17.15 sati u ul. Austrijski trg, općina Stari Grad Sarajevo, od strane dva NN lica uz upotrebu fizičke snage, izvršeno krivičnog djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo) nad mldb. M.Č. rođen 2005. godine iz Sarajeva. Tom prilikom su M.Č. nanesene lakše tjelesne povrede, konstatovane na KUM KCU Sarajevo, a od oštećenog su otuđeni mobilni telefon i jakna. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Saobraćajna nezgoda

Dana 02.08.2018. godine oko 09.15 sati, na kolovozu ulice Dejzina Bikića, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.T. rođen 1949. godine iz Sarajeva, od strane putničkog motornog vozila marke „VW Touran“, registarskog broja O10-T-240, kojima je upravljala A.B. rođena 1990. godine iz Vogošće. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak S.T. Povrijeđenom pješaku ljekarska pomoć je ukazana na KUM KCU Sarajevo, odakle je upućen na Kliniku neurohirurgije, gdje je zadržan na daljem liječenju. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Podijelite ovaj članak!