[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/31\/policija-bih-hapsenje-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/31\/100x73\/policija-bih-hapsenje-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/31\/policija-bih-hapsenje-2.jpg","size":"420.84","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

53 krivičnih djela i to:

- tri razbojništva;

- 15 teških krađa;

- devet krađa;

- pet nasilja u porodici;

- jedno izazivanje opće opasnosti;

- jedno ugrožavanje sigurnosti;

- 19 ostalih krivičnih djela;

19 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede a jedno lice neutvrđen stepen povreda.

75 saobraćajnih nezgoda, u kojima je osam lica zadobilo teške tjelesne povrede, a 19 lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za jedno lice nije utvrđen stepen povrede.

22 lica je lišeno slobode, a 16 lica je zadržano.


Razbojništvo

Dana 30.07.2018. godine oko 03.25 sati u benzinsku pumpu „GAZPROM“ d.o.o. Sarajevo, lociranoj u ul. Alipašina, općina Centar Sarajevo, od strane dva NN lica, uz prijetnju pištoljem, izvršeno je krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo). Tom prilikom je otuđena određena suma novca. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Lišenje slobode H.G.

Dana 30.07.2018. godine u 17.20 sati policijski službenici Pete PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz lčana 239. KZ F BiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), lišili slobode lice H.G. rođen 1996. godine iz Sarajeva. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Lišenje slobode A.T.

Dana 30.07.2018. godine u 16.10 sati policijski službenici Prve PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), lišili slobode lice A.T. rođen 1996. godine iz Sarajeva. Prilikom pretresa kod istog je pronađeno i oduzeto 11 (jedanaest) pvc paketića u kojima se nalazila suha, zeljasta materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Podijelite ovaj članak!