[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/20\/specijalci-bih-policija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/20\/100x73\/specijalci-bih-policija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/20\/specijalci-bih-policija.jpg","size":"493.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

41 krivično djelo i to:

- jedna krađa motornog vozila;

- 10 teških krađa;

- tri krađe;

- četiri nasilja u porodici;

- jedno ugrožavanje sigurnosti;

- jedno izazivanje opće opasnosti;

- jedno posjedovanje i omogučavanje uživanja opojnih droga;

- 20 ostalih krivičnih djela;

42 narušavanja javnog reda i mira u kojima je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

59 saobraćajnih nezgoda, u kojima je pet lice zadobilo teške tjelesne povrede, a 20 lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

18 lica je lišeno slobode, a 15 lica je zadržano.


Požar

Dana 19.07.2018.godine u 01,40 sati, obavještena je IV PU da je u garaži, ulica Brezanska, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilu marake "Škoda-Felicia", vlasništvo S.N. iz Sarajeva. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Pronalazak droge

Dana 19.07.2018.godine u 14,15 sati u ulici Garaplina, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici I PU lišili su slobode B.A., rođena 1999.godine u Čikagu, gdje je i nastanjena, državljanka SAD-a, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pretresa kod iste su pronađena i oduzeta dva paketića za zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a B.A. je predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Saobraćajna nezgoda

Dana 19.07.2018.godine u 15,45 sati, u ulici Misoča, općina Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do pada M.N., rođen 1958.godine, nastanjen u Sarajevu, sa tovarnog sanduka traktorske prikolice marke "FB", bez reg. oznaka, koji je vukao traktor marke "Same", bez reg. oznaka, kojim je upravljao vozač T.R., rođen 1981.godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede je zadobio M.N., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Podijelite ovaj članak!