[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/16\/policija-bih-specijalci_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/16\/100x73\/policija-bih-specijalci_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/16\/policija-bih-specijalci_1.jpg","size":"338.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

107 krivičnih djela i to:

- jedno ubistvo;

- četiri razbojništva;

- pet nasilja u porodici;

- jedno ugrožavanje sigurnosti;

- tri oštećenja tuđe stvari;

- 28 teške krađe;

- tri teških krađa motornih vozila;

- 11 krađa;

- 51 ostalih krivičnih djela;


119 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je devet lica zadobilo lakše tjelesne povrede;

82 saobraćajne nezgode, u kojima su tri lica smrtno stradala, 14 lice zadobilo teške, 52 lica lakše tjelesne povrede, dok za dva lica nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

78 lica je lišeno slobode, a 51 lice je zadržano.


Razbojništvo

Dana 15.07.2018.godine u 08,40 sati u ulici Jahiela Fincija, općina Ilidža, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicima u prodavnici “Amko-komerc”. Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju nepoznatim oružjem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Pronalazak droge

Dana 15.07.2018.godine u 22,30 sati u ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici IV PU lišili su slobode R.M., rođena 1991.godine, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pretresa kod iste je pronađeno i oduzeto šesnaest paketića sa mateijom koja asocira na opojnu drogu speed. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a R.M. je predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

 

Podijelite ovaj članak!