[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/06\/policija-38.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/06\/100x73\/policija-38.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/06\/policija-38.jpg","size":"243.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

35 krivičnih djela i to:

- dva razbojništva;

- 16 teških krađa ( 1 krađa PMV );

- tri krađe;

- tri oštećenja tuđe stvari;

- deset ostalih krivičnih djela;

22 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

72 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške, 12 lica lakše tjelesne povrede, dok za jedno lice nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

21 lice je lišeno slobode, a 19 lica je zadržano.


Teška krađa

Dana 05.07.2018.godine u 02,05 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode M.M., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Isti je u ulici Prvomajska, općina Novi Grad Sarajevo, zatečen na izvršenju krivičnog djela teške krađe u motorno vozilo “VW Transporter”, vlasništvo Ć.S. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a M.M. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Razbojništvo

Dana 05.07.2018.godine u 13,30 sati u ulici Paromlinska, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenikom JP “BH POŠTA”. Tom prilikom maskirana NN lica su uz upotrebu oštrog predmeta, od istog otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Lišenje slobode S.Z.

Dana 05.07.2018.godine u 23,30 sati, policijski službenici VI PU lišili su slobode S.Z., rođen 1981.godine u Mostaru, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Podijelite ovaj članak!