[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/13\/crna-hronika.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/13\/100x73\/crna-hronika.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/13\/crna-hronika.jpg","size":"295.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Hronika / Bosna i Hercegovina

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

26 krivičnih djela i to:

- devet teških krađa (4 pmv);

- tri krađe;

- četiri nasilja u porodici;

- dva ugrožavanja sigurnosti;

- jedno posjedovanje opojnih droga;

- sedam ostalih krivičnih djela;

29 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su jedno lice zadobila lakše tjelesne povrede.

67 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške, 19 lica lakše tjelesne povrede, dok za jedno lice nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

15 lice je lišeno slobode, a 10 lica je zadržano.


Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 19 saobraćajnih nezgoda, od toga 15 sa materijalnom štetom i 4 sa nastradalim osobama kojom prilikom su 4 osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita iz saobraćaja su isključene 4 osobe, 2 osobe zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja, 3 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 2 neregistrovana motorna vozila.

Pronalazak droge

Dana 12.06.2018.godine u 02,30 sati u ulici Mehmeda Spahe, općina Centar Sarajevo, policijski službenici II PU lišili su slobode Ć.M., rođen 1994.godine u Bijeljini, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pretresa kod istog su pronađena i oduzeta dva paketića sa zeljastom materijim koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Ć.M je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

 

 

Podijelite ovaj članak!