[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/12\/policija-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/12\/100x73\/policija-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/12\/policija-bih.jpg","size":"416.70","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

38 krivičnih djela i to:

– jedno razbojništvo;

– devet teških krađa (1 pmv);

– tri krađe;

– jedno nasilje u porodici;

– dva oštećenja tuđe stvari;

– dva izazivanja opće opasnosti;

– 20 ostalih krivičnih djela;

34 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

74 saobraćajne nezgode, u kojima su tri lica zadobila teške, deset lica lakše tjelesne povrede, dok za dva lica nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

21 lice je lišeno slobode, a 16 lica je zadržano.


Aktiviranje eksplozivne naprave

Dana 11.06.2018.godine u 22,30 sati, obaviještena je VII PU da je u ulici Branilaca vijenca, općina Vogošća, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je došlo do oštećenja na fasadi zgrade, kao i na putničkom motornom vozilu marke "Citroen", vlasništvo M.E. iz Sarajeva. Uviđaj će obaviti tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Lišenje slobode E.N.

Dana 11.06.2018.godine u 02,05 sati, policijski službenici VI PU lišili su slobode E.N., rođen 1992.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 173. KZ F BIH (Lahka tjelesna povreda), na štetu R.A. iz Hadžića. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

 

Podijelite ovaj članak!