[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/06\/policija-52.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/06\/100x73\/policija-52.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/06\/policija-52.jpg","size":"253.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovana su:

43 krivična djela i to:

– jedno razbojništvo;

– 10 teških krađa;

– jedna teška krađa (motorno vozilo);

– pet krađa;

– dva nasilja u porodici;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– 22 ostala krivična djela;

30 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede,a dva lica zadobila povrede za koje nije utvrđen stepen povređivanja.

48 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, a

10 lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za dva lica nije utvrđen stepen povrede.

21 lice je lišeno slobode, a 18 lica je zadržano.


Lišenje slobode M.Nj.

Dana 05.06.2018.godine u 13,00 sati, policijski službenici VI PU lišili su slobode M.Nj., rođen 1976.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 362. i 293. KZ F BIH (Nasilničko ponašanje i Oštećenje tuđe stvari), na štetu M.N. iz Trnova. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.


Pronalazak droge

Dana 05.06.2018.godine u 19,00 sati u ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, provodeći akciju kodnog naziva "Olimpija", policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarjevo - Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, lišili su slobode D.N., rođen 1987.godine u Zvorniku, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga). Izvršenim ličnim pretresom, kao i pretresom kuće koju isti koristi na području općine Centar Sarajevo, pronađeno je i oduzeto 38 grama materije koja asocira na opojnu drogu speed (prepakovano u paketiće), 2 paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga i određena suma novca koja potiče od prodaje droge. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a D.N. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.


Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 15 saobraćajnih nezgoda, od toga 12 sa materijalnom štetom i 3 sa nastradalim osobama kojom prilikom su 3 osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, 7 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, 2 osobe zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 4 neregistrovana motorna vozila.

 

Podijelite ovaj članak!