[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/18\/policija-radar.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/18\/100x73\/policija-radar.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/18\/policija-radar.jpg","size":"464.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

39 krivičnih djela i to:

- jedno razbojništvo;

- jedno ubistvo u pokušaju;

- jedno izazivanje opće opasnosti;

- jedno nasilje u porodici;

- tri oštećenja tuđe stvari;

- dva ugrožavanja sigurnosti;

- dvije teške krađe (motorna vozila);

- devet teških krađa;

- pet krađa;

- 14 ostalih krivičnih djela;

33 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede;

77 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, četiri lica zadobila teške, a 16 lica lakše tjelesne povrede, dok za jedno lice nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

16 lica je lišeno slobode, a 12 lica je zadržano.


Teška krađa u pokušaju

Dana 17.05.2017.godine u 12,00 sati, policijski službenici V PU lišili su slobode V.R., rođen 1983.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Teška krađa u pokušaju). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Razbojništvo

Dana 17.05.2018.godine u 22,30 sati u ulici Bolnička, općina Centar Sarajevo, od strane dva NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Amko-Komerc”. Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Lišenje slobode G.M.

Dana 17.05.2017.godine u 01,40 sati u ulici Bentbaša, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici Jedinice za podršku, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su zaustavili i kontrolisali lice G.M., rođen 1982.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za istim raspisana potraga od strane Općinskog suda u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a G.M. je lišen slobode i predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Pomenutog dana u 11,15 sati, isti je predat u nadležnost policijskim službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

 

 

 

Podijelite ovaj članak!