[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/17\/policija-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/17\/100x73\/policija-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/17\/policija-bih.jpg","size":"386.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

40 krivičnih djela i to:

- dva razbojništva;

- 11 teških krađa;

- jedna teška krađa (motorna vozila);

- četiri krađe;

- jedno nasilje u porodici;

- jedno nanošenje lakših tjelesnih povreda;

- 20 ostalih krivičnih djela;

20 narušavanja javnog reda i mira u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

72 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške tjelesne povrede, a pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za šest lica nije utvrđen stepen povrede.

12 lica je lišeno slobode, a 11 lica je zadržano.


Lišenje slobode K.I.

Dana 16.05.2017.godine u 14,35 sati, policijski službenici III PU lišili su slobode K.I., rođen 1981.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa), na štetu Š.M. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Razbojništvo

Dana 16.05.2018.godine u 17,45 sati, u službene prostorije II PU pristupila je B.N. iz Sarajeva i prijavila da je istog dana oko 15,30 sati u stubištu stambene zgrade, ulica Josipa Vancaša, općina Centar Sarajevo, od strane dva NN lica, nad njom izvršeno krivično djelo razbojništva. Tom prilikom NN lica su uz upotrebu fizičke snage, od iste otuđila torbu, ručni sat i zlatni nakit, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak!