[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/20\/policija1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/20\/100x73\/policija1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/20\/policija1.jpg","size":"314.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovana su:

34 krivična djela i to:

- jedno razbojništvo;

- devet teških krađa;

- sedam krađa;

- jedno oštećenje tuđe stvari;

- jedno ugrožavanje sigurnosti;

- jedno posjedovanje i omogućivanje uživanja opojnih droga;

- 14 ostalih krivičnih djela;

27 narušavanja javnog reda i mira u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.
59 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica zadobilo teške, a 11 lica lakše tjelesne povrede.
14 lica je lišeno slobode, a 11 lica je zadržano.


Oštećenje tuđe stvari

Dana 19.04.2018. godine policijski službenici Prve PU lišili su slobode lice N.M. rođen rođen 1957. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je dana 18.04.2018. godine počinio krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (oštećenje tuđe stvari), na štetu E.M. iz Sarajeva. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Lišenje slobode na osnovu potrage

Dana 19.04.2018. godine policijski službenici Treće PU su, na osnovu potrage Osnovnog suda Sarajevo, lišili slobode lice D.M. rođen 1981. gdoine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (teška krađa). O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice je, istog dana, predato na dalju nadležnost policijskim službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

Lišenje slobode N.Z.

Radeći na rasvjetljavanju događaja upotrebe vatrenog oružja, počinjenog dana 16.04.2018. godine u ul. Majdanska, općina Novi Grad Sarajevo, kada je NN lice upotrebom vatrenog oružja nanijelo teške tjelesne povrede A.H. iz Sarajeva, policijski službenici Četvrte PU su identifikovali i lišili slobode lice N.Z. rođen 1983. godine iz Sarajeva, za kojeg postoje osnove sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 328. KZ FBiH (teška krivična djela protiv opće sigurnosti i imovine) i člana 74. ZONDINOM-a. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice je istog dana predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Razbojništvo

Dana 19.04.2018. godine oko 05.40 sati od strane jednog NN izvršioca, uz prijetnju pištoljem i nožem, izvršeno je krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo) u benzinsku pumpu „GREEN OIL“ d.o.o. Sarajevo, lociranoj u ulici Marka Marulića, općina Novo Sarajevo. Tom prilikom je otuđena određena suma novca. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj na mjestu događaja su izvršili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak!