[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/13\/specijalci-policija-bih-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/13\/100x73\/specijalci-policija-bih-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/13\/specijalci-policija-bih-2.jpg","size":"554.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovana su:

41 krivično djelo i to:

- jedno izazivanje opće opasnosti;

- 14 teških krađa;

- osam krađa;

- tri nasilja u porodici;

- jedno oštećenje tuđe stvari;

- 14 ostalih krivičnih djela;

40 narušavanja javnog reda i mira u kojima je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede.
63 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica zadobila teške, a sedam lica lakše tjelesne povrede.
21 lice je lišeno slobode, a 19 lica je zadržano.

Krivotvorenje isprave

Dana 12.04.2018. godine u 18.20 sati policijski službenici Treće PU su, u ul. Zmaja od Bosne, na osnovu raspisane operativne potrage Kantonalnog tužilaštva Tuzla, a u vezi sa izvršenjem krivičnog djela iz člana 173. KZ F BiH (krivotvorenje isprave), lišili slobode F.H. rođen 1977. godine iz Sarajeva. O događaju je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, kao i sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla, a lice je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Teška krađa

Dana 12.04.2018. godine policijski službenici Četvrte PU su zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (teška krađa), lišili slobode lice E.Z. rođen 1994. godine iz Sarajeva. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 2o saobraćajnih nezgoda, sve sa materijalnom štetom i bez nastradalih osoba. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 5 vozača, 2 lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, 3 vozača za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, 9 motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 3 neregistrovana motorna vozila.

 

Podijelite ovaj članak!