[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/04\/policija-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/04\/100x73\/policija-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/04\/policija-1.jpg","size":"298.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

49 krivičnih djela i to:

- tri razbojništva;

- 23 teških krađa ( jedno motorno vozilo );

- jedna krađe;

- jedno nasilje u porodici;

- tri oštećenja tuđe stvari;

- jedna prijevara;

- jedno posjedovanje i omogučavanje uživanja opojnih droga;

- 16 ostalih krivičnih djela;


37 narušavanja javnog reda i mira u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

27 saobraćajnih nezgode, u kojima su pet lica zadobila teške, a pet lica lakše tjelesne povrede.

21 lice je lišeno slobode, a 20 lica je zadržano.


Razbojništvo

Dana 03.02.2020.godine u 06,25 sati, obaviještena je Treća PU da je u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, od strane dva NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u poslovnici “Lutrija BiH”. Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca.


Razbojništvo

Dana 03.02.2020.godine u 20,10 sati, obaviještena je Peta PU da je u ulici Mustafe Ice Voljevice, općina Ilidža, od strane dva NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicima u prodavnici “Konzum”. Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju nožem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.


Rasvijetljeno krivično djelo razbojništva

Dana 03.02.2020.godine u 13,30 sati, policijski službenici Šeste PU lišili su slobode lice V.Š., rođen 1994.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). Isti je dana 02.02.2020.godine u 21,30 sati u ulici 5. april, općina Hadžići, izvršio navedeno krivično djelo na štetu F.B. iz Alžira. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, lice V.Š. će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!