[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/policija-bih-16.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/100x73\/policija-bih-16.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/policija-bih-16.jpg","size":"237.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

29 krivičnih djela i to:

– četiri nasilja u porodici;

– devet teških krađa;

– jedna krađa;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– 13 ostalih krivičnih djela;


19 narušavanja javnog reda i mira.

49 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 17 lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

18 lica je lišeno slobode, a 13 lica je zadržano.


Teška krađa

Dana 26.01.2020.godine u 14,30 sati, policijski službenici Šeste PU lišili su slobode lica: S.L., rođen 1993.godine u Hrasnici i V.Š., rođen 1994.godine u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Isti su navedenog dana u ulici Hadželi, općina Hadžići, izvršili tešku krađu u poslovnicu “Grave-osiguranje” i otuđili dva laptopa. U toku kriminalističke obrade kod navedenih lica su pronađeni i oduzeti otuđeni predmeti. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.


Pronalazak droge

Dana 27.01.2020.godine u 15,30 sati u ulici Porodice Foht, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice E.T., rođen 1993.godine u Zagrebu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pretresa kod istog su pronađena i oduzeta dva paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. protiv navedenog lica će bitipreduzete zakonom predviđene mjere i radnje.


Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 17 saobraćajnih nezgoda, od toga 15 sa materijalnom štetom i 2 sa povrijeđenim licima kojom prilikom su 3 osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 16 vozača, 12 osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, 2 osobe zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upranja motornim vozilom, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti registracije i 4 neregistrovana motorna vozila.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!