[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/24\/sipa-12.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/24\/100x73\/sipa-12.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/24\/sipa-12.jpg","size":"332.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

29 krivičnih djela i to:

– dva razbojništva;

– jedno nasilje u porodici;

– pet oštećenja tuđe stvari;

– jedna teška krađa motornih vozila;

– 10 teških krađa;

– jedna krađa;

– devet ostalih krivičnih djela;


20 narušavanja javnog reda i mira.

35 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica zadobila teške, a četiri lica lakše tjelesne povrede, dok za tri lica nije utvrđen stepen povreda.

18 lica je lišeno slobode, koliko je i zadržano.


Rasvijetljeno krivično djelo razbojništva

Dana 23.01.2020.godine u 17,15 sati, obaviještena je Peta PU da je u ulici Jahijela Fincija, općina Ilidža, od strane NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicama u prodavnici “Amko Komerc” Sarajevo. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Brzom intervencijom, policijski službenici Pete PU su došli do saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem opisanog krivičnog djela. Pomenutog dana u 22,30 sati lišena su slobode lica: A.L., rođen 1985.godine u Foči, nastanjen u Sarajevu i A.G., rođen 1981.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). U ulici Igmanska cesta, općina Ilidža, pronađeni su i izuzeti predmeti korišteni prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela. Na osnovu Naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana koji koristi A.L. u ulici Šehitluci, općina Ilidža. Tom prilikom je pronađen i od istog oduzet plastični pištolj i određena suma novca u raznim apoenima. Lica A.L. i A.G. su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalistčku obradu nad pomenutim licima.


Rasvijetljeno više krivičnih djela razbojništva

Dana 23.01.2020.godine u 22,30 sati, policijski službenici Treće PU lišili su slobode mldb. lice, rođeno 2002.godine, nastanjeno u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu na području općine Novo Sarajevo, počinilo više krivičnih djela iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jednice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policiskki službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.


Požar

Dana 23.01.2020.godine u 19,20 sati, obaviještena je Druga PU da je u ulici Hasana Sušića, općina Centar Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke “VW Bora”, koje koristi M.M. iz Sarajeva., koji se proširio i na motorno vozilo marke “Renault”, vlasništvo A.Đ. iz Zvornika. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj će obaviti policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!