[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/11\/policija-bih-40.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/11\/100x73\/policija-bih-40.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/11\/policija-bih-40.jpg","size":"385.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

37 krivičnih djela i to:

– jedno ubistvo u pokušaju;

– 14 teških krađa ( jedno motorno vozilo );

– tri krađe;

– pet nasilja u porodici;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– 13 ostalih krivičnih djela;


13 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

52 saobraćajne nezgode, u kojima su tri lica zadobila teške, a 26 lica lakše tjelesne povrede.

29 lica je lišeno slobode, a 22 lica je zadržano.


Požar

Dana 10.11.2019.godine u 04,35 sati, obaviještena je Peta PU da je u podzemnim garažama stambene zgrade, u ulici Stupska broj 19, općina Ilidža, došlo do požara na putničkim motornim vozilima marke “Hummer”, vlasništvo A.H. iz Sarajeva i marke “Volvo”, vlasništvo A.K. iz Sarajeva. Tom prilikom smrtno je stradalo lice K.S., rođen 1976.godine, nastanjen u Sarajevu, što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a tačan uzrok smrti će se utvrditi nakon završene obdukcije. Također, više lica je zatražilo ljekarsku pomoć koja im je ukazana na licu mjesta od strane Hitne pomoći, dok je pet lica prevezeno u UKC Sarajevo, te su četiri otpušena iz bolnice, dok je jedno zadržano na opservaciji i nije životno ugroženo. Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je rukovodio uviđajnim radnjama, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski vještaci protiv-požarne zaštite, mašinske, građevinske i elektro-energetske struke. Prema preliminarnom izvještaju sudskog vještaka PPZ-a, do požara je došlo paljenjem motornog vozila “Hummer”, uz pomoć zapaljive tečnosti i upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica. Usljed navedenog požara navedena vozila su u potpunosti izgorjela i došlo je do oštećenja elektro-instalacija, vodo-instalacija, zidova haustora zgrade, podzemnih garaža, kao i većeg broja parkiranih vozila, čime je nastupila veća materijalna šteta. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela iz člana 328. stav 2. KZ F BiH (Teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine).


Lišenje slobode A.M.

Dana 10.11.2019.godine u 23,10 sati, na osnovu centralne potjernice Osnovnog suda u Banja Luci, policijski službenici Pete PU su ulici Lepenička, općina Ilidža, pronašli i lišili slobode lice A.M., rođen 1966.godine u Ključu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.


Lišenje slobode M.Ć.

Dana 10.11.2019.godine u 15,10 sati, na osnovu potrage MUP-a HNK, policijski službenici Četvrte PU su na raskrsnici ulica Safeta Hadžića-Vrbovska, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode lice M.Ć., rođen 1994.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!