[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/08\/policija-bih-lisice.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/08\/100x73\/policija-bih-lisice.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/08\/policija-bih-lisice.jpg","size":"243.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

35 krivičnih djela i to:

– jedno razbojništvo;

– četiri nasilja u porodici;

– dva ugrožavanja sigurnosti;

– 11 teških krađa (2 motorno vozila);

– dvije krađe;

– 15 ostala krivična djela;


23 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede

51 saobraćajna nezgoda, u kojima su dva lica zadobila teške, a sedam lica lakše tjelesne povrede.

23 lica je lišeno slobode, a 21 lica su zadržana.


Lišenje slobode S.Ž.

Dana 07.11.2019.godine u 21,30 sati, na osnovu Centralne potjernice Osnovnog suda u Banja Luci, policijski službenici Druge PU su ulici Pehlivanuša, općina Centar Sarajevo, pronašli i lišili slobode lice S.Ž., rođen 1970.godine u Banja Luci, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 231. i člana 232. KZ RS (Krađa i Teška krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.


Teška krađa u pokušaju

Dana 07.11.2019.godine u 01,30 sati, policijski službenici Pete PU lišili su slobode lica: A.P., rođen 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i A.L., rođen 1997.godine u Zenici, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Teška krađa u pokušaju). Isti su u ulici Stupska, općina Ilidža, pokušali izvršiti tešku krađu u caffe bar "Shirin". O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a navedena lica su predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licima.


Razbojništvo

Dana 07.11.2019.godine u 21,15 sati, u službene prostorije Treće PU prisupio je A.P. iz Sarajeva i prijavio da je istog dana u 20,10 sati u ulici Avde Smajlovića, općina Novi Grad Sarajevo, od strane dva NN lica nad njim izvršeno krivično djelo razbojništva. Tom prilikom NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!