[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/07\/policija-bih-42.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/07\/100x73\/policija-bih-42.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/07\/policija-bih-42.jpg","size":"394.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

registrovano je:

49 krivičnih djela i to:

– dva razbojništva;

– jedna razbojnička krađa;

– tri posjedovanja opojnih droga;

– četiri oštećenja tuđe stvari;

– jedno nasilje u porodici;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– šest teških krađa;

– devet krađa;

– 22 ostala krivična djela;


26 narušavanja javnog reda i mira.

51 saobraćajna nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a 10 lica lakše tjelesne povrede.

27 lica je lišeno slobode, a 24 lica su zadržana.


Lišenjenje slobode M.V.

Dana 06.11.2019.godine u 02,20 sati, na osnovu Centralne potjernice Osnovnog suda u Vlasenici, policijski službenici Pete PU su pronašli i lišili slobode lice M.V., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 232. KZ RS (Teška krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Pomenutog dana u 09,10 sati, navedeno lice je predato u nadležnost policijskim službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.


Razbojnička krađa

Dana 06.11.2019.godine u 18,15 sati, obaviještena je Prva PU da je u ulici Dženetića čikma, općina Stari Grad Sarajevo, od strane NN lica izvršeno krivično djelo razbojnička krađa nad uposlenicama u TC “Bingo”. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju pištoljem, otuđilo određenu količinu suhomesnatih proizvoda, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 18,45 sati u ulici 10. brdske brigade općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lice M.S., rođen 1985.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 288. KZ F BiH (Razbojnička krađa). Tom prilikom kod istog je pronađen i oduzet pištolj nepoznate marke. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim.


Aktiviranje eksplozivne naprave

Dana 06.11.2019.godine u 22,40 sati, obaviještena je Treća PU da je u ulici Triglavska, općina Novo Sarajevo, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave od strane NN lica. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je došlo do oštećenja na kući i dva stambeno-poslovna objekta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su u jutarnjim satima obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavnaju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!