[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/30\/policija-bih-596.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/30\/100x73\/policija-bih-596.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/30\/policija-bih-596.png","size":"835.89","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

28 krivičnih djela i to:

– jedno razbojništvo;

– sedam teških krađa;

– jedna krađa;

– jedno nasilje u porodici;

– jedno oštečenje tuđe stvari;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– dva posjedovanja opojne droge;

– 14 ostalih krivičnih djela;


22 narušavanja javnog reda i mira u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za jedno lice nije utvrđen stepen povrede.

75 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica zadobila teške, a 11 lica lakše tjelesne povrede, dok za jedno lice nije utvrđen stepen povrede.

20 lica je lišeno slobode, a 20 lica je zadržano.


Pronalazak droge i oružja

Dana 29.10.2019.godine u 21,30 sati, provodeći akciju kodnog naziva “ČOMA”, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga-Sektora kriminalističke policje Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su slobode lice M.Č., rođen 1979.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) i člana 74. ZONDINOIM-a Kantona Sarajevo. Izvršenim pretresom navedenog lica, kao i pretresom kuće i pratećih prostorija, koje isti koristi na području općine Stari Grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeto oko 1.300 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid, 34 tablete koje asociraju na opojnu drogu ecstazy, pištolj kalibra 6,35 mm sa okvirom, 104 metka različitog kalibra i digitalna vaga. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, M.Č. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.


Teška krađa

Dana 29.10.2018.godine u 16,35 sati, policijski službenici Prve PU lišili su slobode lice A.V., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je u ranijem periodu počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Lišenje slobode E.J.

Dana 29.10.2018.godine u 20,50 sati u ulici Hakije Kulenovića, općina Centar Sarajevo, na osnovu potrage, policijski službenici Druge PU su pronašli i lišili slobode lice E.J., rođen 1988.godine u Zvorniku, nastanjen u Kalesiji, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Kađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Sedme PU nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!