[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/17\/mostar-policija-bih-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/17\/100x73\/mostar-policija-bih-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/17\/mostar-policija-bih-2.jpg","size":"424.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

38 krivičnih djela i to:

– jedno razbojništvo;

– 11 teških krađa;

– četiri krađe;

– tri nasilja u porodici;

– dva oštećenja tuđe stvari;

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– jedno posjedovanje opojne droge;

– 15 ostalih krivičnih djela;


19 narušavanja javnog reda i mira u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

68 saobraćajnih nezgoda, u kojima su četiri lica zadobila teške, a 15 lica lakše tjelesne povrede.

27 lica je lišeno slobode, a 25 lica je zadržano.


Rasvijetljeno krivično djelo razbojništva

Dana 16.10.2019.godine u 20,45 sati u ulici Ive Andrića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice A.R., rođen 1988.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). Postoje osnovi sumnje da je isti skupa sa B.H. i H.H., koji su prethodnog dana lišeni slobode, dana 02.09.2019.godine izvršio krivično djelo razbojništva u prodavnicu “Konzum”, ulica Trg ZAVNOBiH-a, općina Novi Grad Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a A.R. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.


Rasvijetljeno više krivičnih djela

Dana 16.10.2019.godine u 09,00 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice A.A., rođen 1986.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 289. stav 1. (Razbojništvo), člana 289., a u vezi sa članom 28. (Razbojništvo u pokušaju), člana 287. stav 1. tačke b. (Teška krađa na naročito opasan ili naročito drzak način) i člana 288. stav 2. (Razbojnička krađa) KZ F BiH. Isti je u proteklih deset dana na području općine Centar Sarajevo počinio navedena krivična djela na štetu S.K., M.M., S.K. i A.K. iz Sarajeva. Nakon završene kriminalističke obrade, A.A. je uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.


Požar

Dana 16.10.2018.godine u 04,00 sati, obaviještena je Peta PU da je u ulici Latička, općina Ilidža, došlo do požara na kući vlasništvo P.M. iz Sarajeva. Požar je ugašen od strane PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na kući nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevco. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog požara.


Razbojništvo

Dana 16.10.2019.godine u 21,10 sati u ulici Adija Mulabegovića, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Konzum”. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!