[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/16\/policija-bih-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/16\/100x73\/policija-bih-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/16\/policija-bih-1.jpg","size":"408.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

47 krivičnih djela i to:

– jedno razbojništvo;

– deset teških krađa ( jedno motorno vozilo );

– pet krađa;

– tri nasilja u porodici;

– dva oštećenja tuđe stvari;

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– dva posjedovanja opojne droge;

– 23 ostalih krivičnih djela;


35 narušavanja javnog reda i mira.

64 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške, a pet lica lakše tjelesne povrede.

20 lica je lišeno slobode, a 17 lica je zadržano.


Pronalazak droge

Dana 15.10.2019.godine u 10,00 sati, policijski službenici Jedinice za podršku su na području općine Stari Grad Sarajevo, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Passat”, reg. oznaka M57-E-844, kojim je upravljao vozač E.K., rođen 1994.godine, nastanjen u Sarajevu. Tom prilikom kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), E.K. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tiužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Rasvijetljeno krivično djelo razbojništva

Dana 15.10.2019.godine u 13,00 sati, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice B.H., rođen 1999.godine, nastanjen u Sarajevu, a u 15,00 sati lice mldb. H.H., rođen 2002.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). Postoje osnovi sumnje da su isti sa još dva lica čiji identitet je poznat policijskim službenicima, dana 02.09.2019.godine izvršili krivično djelo razbojništva u prodavnicu “Konzum”, ulica Trg ZAVNOBiH-a, općina Novi Grad Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, kao i pronalasku ostalih izvršilaca.


Razbojništvo

Dana 15.10.2019.godine u 22,00 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u apoteci “Pharmacy Vita”. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!