[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/15\/policija-bih-46.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/15\/100x73\/policija-bih-46.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/15\/policija-bih-46.jpg","size":"532.56","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

47 krivičnih djela i to:

– dva razbojništva;

– osam teških krađa ( jedno motorno vozilo );

– tri krađe;

– pet nasilja u porodici;

– jedno oštečenje tuđe stvari;

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– pet posjedovanja opojne droge;

– 22 ostala krivična djela;


16 narušavanja javnog reda i mira.

64 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, jedno lice zadobilo teške, a 11 lica lakše tjelesne povrede, dok za osam lica nije utvrđen stepen povrede.

16 lica je lišeno slobode, a 14 lica je zadržano.


Saobraćajna nezgoda

Dana 14.10.2019.godine u 13,10 sati, na kolovozu ulice Nova cesta, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “Citroen”, reg. oznaka T70-E-045, kojim je upravljao vozač A.S., rođen 1994.godine, nastanjen u Sarajevu, putničkog motornog vozila marke “Touran”, reg. oznaka A21-E-045, kojim je upravljao vozač M.A.H., nastanjen u Sarajevu i putničkog motornog vozila marke “Renault-Megane”, reg. oznaka E20-O-576, kojim je upravljao vozač E.S., rođen 1995.godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede je zadobio vozač E.S., a ljekarska pomoć mu je ukaza u UKC u Sarajevu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajebvo, a uviđaj su obavili policijski službenici Pete PU. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.


Požar

Dana 14.10.2019.godine u 03,25 sati, obaviještena je Prva PU da je u ulici Dolovi, općina Stari Grad Sarajevo, došlo je do požara na putničkom motornom vozilu marke “VW Golf V”, koje koristi E.Š. iz Sarajeva. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Policijski službenici rade na dokumentovanju navedenog požara.


Razbojništvo

Dana 14.10.2019.godine u 03,25 sati u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo, od strane dva NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicima na benzinskoj pumpi “BRKIĆ” d.o.o Zenica. Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju vatrenim oružjem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!