[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/policija-bih-32.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/100x73\/policija-bih-32.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/policija-bih-32.jpg","size":"361.99","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

39 krivičnih djela i to:

– jedno razbojništvo;

– tri nasilja u porodici;

– dva oštećenja tuđe stvari;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– dva izazivanja opće opasnosti;

– jedno posjedovanje opojne droge;

– šest teških krađa (jedno motorno vozilo);

– šest krađa;

– 17 ostalih krivičnih djela;


31 narušavanje javnog reda i mira, u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

60 saobraćajnih nezgoda, u kojima je pet lica zadobila teške, a 14 lica lakše tjelesne povrede.

24 lica su lišena slobode, a 18 lica je zadržano.


Lišenje slobode I.H.

Dana 09.10.2019.godine u 09,15 sati u ulici Semira Frašte, općina Novi Grad Sarajevo, na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice I.H., rođen 1978.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv istog će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.


Lišenje slobode A.P.

Dana 09.10.2019.godine u 13,00 sati, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice A.P., rođen 1985.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. stav 1. tačke b. KZ F BiH (Teška krađa na naročito opasan ili naročito drzak način). Isti je dana 15.09.2019.godine u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, počinio navedeno krivično djelo na štetu mldb, B.J. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.


Razbojništvo

Dana 09.10.2019.godine u 20,20 sati u ulici Babića bašta, općina Stari Grad Sarajevo, od strane tri NN lica izvršeno je krivično djelo rzbojništva nad N.H. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lica su uz prijetnju nožem od istog otuđila određenu sumu novca i ručni sat, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!