[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/04\/policija-bih-2.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/04\/100x73\/policija-bih-2.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/04\/policija-bih-2.png","size":"797.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

40 krivičnih djela i to:

– tri razbojništva;

– 12 teških krađa;

– jedna krađa;

– dva oštećenja tuđe stvari;

– dva posjedovanja opojne droge;

– 20 ostalih krivičnih djela;


27 narušavanja javnog reda i mira, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

87 saobraćajnih nezgoda, u kojima su četiri lica zadobila teške, a 26 lica lakše tjelesne povrede.

36 lica je lišeno slobode, a 34 lica su zadržana.


Nasilničko ponašanje i narušavanje nepovredivosti doma

Dana 03.10.2019.godine u 11,40 sati, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice H.M., rođen 1995.godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 362., stav 1. i 2., (Nasilnićko ponašanje) i člana 184. stav 1. (Narušavanje nepovredivosti doma), KZ F BiH. Isti je navedenog dana oko 05,00 sati, u kući, ulica Branislava Nušića, općina Novi Grad Sarajevo, skupa sa E.Š., koji je lišen slobode dana o2.10.2019.godine, počinio pomenuta krivična djela, na štetu S.M. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.


Lišenje slobode M.Z. i S.Z.

Dana 03.10.2019.godine u 22,45 sati, na osnovu potrage, policijski službenici Jedinice za saobraćaj, lišili su slobode lica: M.Z, rođen 1995.godine i S.Z., rođen 1993.godine, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 362. KZ F BiH (Nasilničko ponašanje). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.


Krađa

Dana 03.10.2019.godine u 13,00 sati, policijski službenici Treće PU lišili su slobode lice L.Č., rođen 2001.godine, nastanjen u Kaknju, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguaranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Razbojništvo

Dana 03.10.2019.godine u 19,05 sati u ulici Envera Šehovića, općina Novo Sarajevo, od strane dva NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Merkator” . Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!