[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/02\/policija-bih-specijalci-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/02\/100x73\/policija-bih-specijalci-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/02\/policija-bih-specijalci-2.jpg","size":"447.22","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

25 krivičnih djela i to:

– dva razbojništva;

– jedno nasilje u porodici;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– jedno posjedovanje opojnih droga;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– sedam teških krađa;

– pet krađa;

– sedam ostalih krivičnih djela;


33 narušavanja javnog reda i mira.

62 saobraćajne nezgode, u kojima su četiri lica zadobila teške, a 22 lica lakše tjelesne povrede.

20 lica je lišeno slobode, a 17 lica je zadržano.


Izazivanje opće opasnosti

Dana 01.10.2019.godine u 20,15 sati, policijski službenici Sedme PU lišili su slobode lice M.K., rođen 1952.godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti). Isti je navedenog dana u ulici Muhidina Čomage, općina Vogošća, ispalio u zrak više hitaca iz vatrenog oružja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.


Lišenje slobode A.R.

Dana 01.10.2019.godine u 01,30 sati, na osnovu potrage MUP-a RS, policijski službenici Četvrte PU su pronašli i lišili slobode lice A.R., rođen 1988.godine, nastanjen u Sarajevu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Istog dana u 02,10 sati, navedeno lice je predato u nadležnost policijskim službenicima MUP-a RS - PU Istočno Sarajevo.


Saobraćajna nezgoda

Dana 01.10.2019.godine u 11,55 sati, na raskrsnici ulica Bolnička - Stjepana Tomića, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka B.J., rođena 1940.godine u Šipovu, nastanjena u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “Opel” Astra, reg. oznaka T38-M-214, kojim je upravljao vozač E.K., rođen 1985.godine u Peći, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede je zadobila pješakinja B.J., a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za neurohirurgiju zadržana na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!