[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/01\/policija-bih-34.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/01\/100x73\/policija-bih-34.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/01\/policija-bih-34.jpg","size":"256.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

47 krivičnih djela i to:

– dva razbojništva;

– jedna razbojnička krađa;

– četiri nasilja u porodici;

– dva ugrožavanja sigurnosti;

– pet posjedovanja opojnih droga;

– jedna teška krađa motornih vozila;

– šest teških krađa;

– osam krađa;

– 18 ostalih krivičnih djela;


15 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

59 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica smrtno stradala, četiri lica zadobila teške, a šest lica lakše tjelesne povrede, dok za sedam lica nije utvrđen stepen povreda.

20 lica je lišeno slobode, a 18 lica je zadržano.


Pronalazak droge

Dana 29.09.2019.godine u 23,25 sati u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Jedinice za podršku su izvršili pretres lica A.E., rođen 1990.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Tom prilikom kod istog su pronađena i oduzeta četiri paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu “speed” i digitalna vaga. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omgućavanje uživanja opojnih droga), dana 30.09.2019.godine u 00,05 sati, A.E. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.


Nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari

Dana 30.09.2019.godine u 11,05 sati u ulici Sulejmana ef. Musića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice V.A., rođen 1992.godine, nastanjen u Sarajevu, a u 14,15 sati lice B.Dž., rođen 1997.godine u Sarajevu gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 362. i člana 293. KZ F BiH (Nasilničko ponašanje i Oštećenje tuđe stvari), na štetu NK Zrinjski od 25.09.2019.godine. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišeno slobode su predatu u nadležnost Petoj PU. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.


Teške tjelesne povrede

Dana 30.09.2019.godine u 17,40 sati u službene prostorije Četvre PU pristupio je E.K. iz Sarajeva i prijavio da je istog dana u 13,15 sati u ulici Senada Poturka Senčija, općina Novi Grad Sarajevo, fizički napadnut i povrijeđen njegov mldb. sin, rođen 2003.gtodine od strane mldb. lica, rođeno 2003.godine. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Pri. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod istog konstatovane teške tjelesne povrede. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Razbojništvo

Dana 30.09.2019.godine u 22,20 sati u ulici Hasana Sušića, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Konzum”. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!