[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/25\/policija-hapsenje-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/25\/100x73\/policija-hapsenje-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/25\/policija-hapsenje-bih.jpg","size":"485.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovana su:

33 krivična djela i to:

– šest teških krađa (jedno motorno vozilo);

– sedam krađa;

– dva nasilja u porodici;

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– dva ugrožavanja sigurnosti;

– dva posjedovanja opojne droge;

– 13 ostalih krivičnih djela;


20 narušavanja javnog reda i mira u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

65 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a devet lica lakše tjelesne povrede, dok za dva lica nije utvrđen stepen povrede.

23 lica su lišena slobode, a 20 lica je zadržano.


Rasvijetljeno krivično djelo razbojništva

Dana 24.09.2018.godine u 15,30 sati, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice E.I., rođen 1993.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo), na štetu mldb. A.R. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.


Teška krađa

Dana 24.09.2018.godine u 13,10 sati, policijski službenici Treće PU lišili su slobode lice A.Š., rođen 1989.godine u Višegradu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Isti je pomenutog dana u 12,45 sati u ulici Ruđera Boškovića, općina Novo Sarajevo, zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke "VW Golf II", za koje je utvrđeno da je otuđeno sa područja općine Novi Grad Sarajevo, dana 11.09.2019.godine. Prilikom pregleda vozila, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a predmetno vozilo je uz izdatu potvrdu oduzeto od A.Š.. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licem.


Lišenje slobode E.Z.

Dana 24.09.2018.godine u 17,45 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice E.Z., rođena 1994.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa), na štetu R.K. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istom.


Krađa

Dana 24.09.2018.godine u 17,00 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice M.Y., rođen 1972.godine u Turskoj, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). Isti je u ulici Ferhadija, općina Centar Sarajevo, od N.L. iz Visokog otuđio novčanik sa novcem i ličnim dokumentima. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a M.Y je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!