[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/policija-bih-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/100x73\/policija-bih-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/policija-bih-2.jpg","size":"532.56","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovana su:

32 krivična djela i to:

– dva razbojništva;

– osam teških krađa;

– četiri krađe;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– 17 ostalih krivičnih djela;


20 narušavanja javnog reda i mira, četiri lica zadobilla su lakše tjelesne povrede.

55 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica zadobila teške, a 14 lica lakše tjelesne povrede, dok za osam lica nije utvrđen stepen povrede.

18 lica je lišeno slobode, a 14 lica je zadržano.


Rasvijetljeno krivično djelo razbojništva

Dana 10.09.2019.godine u 14,00 sati u ulici Nusreta Fazlibegovića, općina Centar Sarajevo, od NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “IMEX TRADE” d.o.o. Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju nožem, otuđila određenu sumu novca i cigareta, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave polije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Druge PU su pronašli i lišili slobode lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem istog, a radi se o: B.S., rođen 2001.godine u Sarajevu i tri mldb. lica, rođena 2004.godine, 2002.godine i 2002.godine, svi rođeni u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licima.


Razbojništvo

Dana 10.09.2019.godine u 07,30 sati u ulici Nedima Filipovića, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Amko-Komerc”. Tom priliokom NN lice je uz prijetnju pištoljem i uz upotrebu fizičke snage, otuđilo određenu sumu novca, nanijevši uposlenici povrede, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Treće PU nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Lišenje slobode Đ.D.

Dana 10.09.2019.godine u 00,20 sati, na osnovu akta MUP-a RS, policijski službenici Prve PU su pronašli i lišili slobode lice Đ.D., rođen 1984.godine, nastanjen u Banja Luci. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je istog dana u 16,20 sati, predato u nadležnost policijskim službenicima PU Banja Luka - PS Potkozarje.


Lišenje slobode B.A.

Dana 10.09.2019.godine u 00,45 sati, policijski službenici Prve PU lišili su slobode lice B.A., rođen 1992.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 287. i 289. KZ F BiH (Teška krađa i Razbojništvo). U toku kriminalističke obrade utvrđeno je, da je isti u proteklom periodu izvršio krivično djelo teške krađe u kuću, vlasništvo firme “Eminer Lader” d.o.o. u ulici Babića bašta, općina Stari Grad Sarajevo i krivično djelo razbojništva, na štetu N.H., u ulici Grlica, općina Stari Grad Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!