[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/06\/policija-bih-31.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/06\/100x73\/policija-bih-31.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/06\/policija-bih-31.jpg","size":"306.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

27 krivičnih djela i to:

– jedno razbojništvo;

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– tri teške krađe;

– dvije krađe;

– dva oštećenja tuđe stvari;

– 18 ostalih krivičnih djela;


31 narušavanje javnog reda i mira u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

51 saobraćajna nezgoda, u kojima su četiri lica zadobila teške, a 18 lica lakše tjelesne povrede.

17 lica je lišeno slobode, a 13 lica je zadržano.


Lišenje slobode I.M., zbog krivičnog djela razbojništva

Dana 05.09.2019.godine u 21,40 sati u ulici Višnjik, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Merkator”. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Druge PU su u ulici Branilaca Sarajeva, općina Centar Sarajevo, pronašli lice koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela, a radi se o I.M., rođen 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Na osnovu Naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana koji isti koristi na području općine Centar Sarajevo. Tom prilikom su pronađeni i od I.M. oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Dana 06.09.2019.godine u 03,00 sati, I.M. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo), te postoje indicije koje istog dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela razbojništva izvršenih u proteklom periodu na području općine Centar Sarajevo, a što će biti predmetom kriminalističke obrade navedenog lica. Osumnjičeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i policijski službenici će nastaviti kriminalističku obradu nad navedenim licem.


Lišenje slobode A.S.

Dana 05.09.2019.godine u 06,30 sati, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice A.S., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 323. i 371. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđne mjere i radnje.


Povreda sa smrtnom posljedicom

Dana 05.09.2019.godine u 08,20 sati, od strane dispečera Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, obaviještena je Šesta PU da je u ulici Kahrimani, općina Hadžići, usljed izvođenja radova na izgradnji potpornog zida, došlo do povrede radnika. Na licu mjesta, od strane ljekara Hitne pomoći, konstatovana je smrt lica F.K., rođen 1968.godine, nastanjen u Hadžićima. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, inspektor zaštite na radu i ovlašteni sudski vještaci medicinske i građevinske struke. Tijelo premilog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!