[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/05\/policija-bih-30.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/05\/100x73\/policija-bih-30.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/05\/policija-bih-30.jpg","size":"405.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

29 krivičnih djela i to:

– pet teških krađa (dva motorna vozila);

– četiri krađe;

– jedno nasilje u porodici;

– dva oštečenja tuđe stvari;

– 17 ostalih krivičnih djela;


27 narušavanja javnog reda i mira u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

50 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a šest lica lakše tjelesne povrede, dok za dva lica nije utvrđen stepen povrede.

15 lica lišeno je slobode, a 11 lica je zadržano.


Pronalazak droge

Dana 04.09.2019.godine u 15,20 sati u ulici Braće Kršo, općina Vogošča, policijski službenici Sedme PU su zaustavili i kontrolisali lice D.J., rođen 2001.godine u Kotoru, nastanjen u Sarajevu. Prilikom pretresa kod istog je pronađeno i oduzeto 14 paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedna drobilica i paketić papirića za motanje cigareta. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), D.J. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.

 

Pronalazak droge

Dana 04.09.2019.godine u 21,25 sati u ulici Hambina carina, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici Jedinice za podršku su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Golf 2”, kojim je upravljao vozač Dž.Š., rođen 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a na mjestu suvozača se nalazio F.Dž., rođen 1993.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim pretresom, kod F.Dž. su pronađena i oduzeta 3 paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), isti je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici Prve PU nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.


Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 14 saobraćajnih nezgoda, od toga 13 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 6 vozača, 8 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, 3 osobe zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, 4 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, 5 neregistrovanih motornih vozila i 2 motorna vozila zbog tehničke neispravnosti.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!