[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/23\/policija-bih-radar.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/23\/100x73\/policija-bih-radar.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/23\/policija-bih-radar.jpg","size":"378.14","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

46 krivičnih djela i to:

– dva razbojništva;

– 12 teških krađa ( jedno motorno vozilo );

– šest krađa;

– dva nasilja u porodici;

– dva oštečenja tuđe stvari;

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– 21 ostalo krivično djelo;


24 narušavanja javnog reda i mira u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, a jedno lice zadobilo povrede za koje nije utvrđen stepen povređivanja.

73 saobraćajne nezgode, u kojima su tri lica smrtno stradala, tri lica zadobila teške, a osam lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za sedam lica nije utvrđen stepen povrede.

26 lica je lišeno slobode, a 21 lice je zadržano.


Saobraćajna nezgoda

Dana 23.08.2019.godine u 00,20 sati u mjestu Kazine bare, općina Hadžići, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza i prevrtanja putničkog motornog vozila marke “V W Golf 2”, reg. oznaka E42-J-705, kojim je upravljao vozač A.B., rođen 1997.godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život je zadobio putnik iz navedenog vozila, I.L., rođen 1997.godine u Konjicu, nastanjen u Hadžićima, a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinksu pomoć Kantona Sarajevo, a zatim u UKC u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. Također teške tjelesne povrede je zadobio vozač A.B., dok je lakše tjelesne povrede zadobio putnik iz pomenutog vozila, D.S., rođen 1999.godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za sabraćajne istrage rade na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.


Razbojništvo

Dana 22.08.2019.godine u 19,00 sati, obaviještena je III PU da je u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Deny Prom”. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Razbojništvo

Dana 22.08.2019.godine u 22,20 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici Majdanska, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u sportskoj kladionici “Bet Live”. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Lišenje slobode K.K.

Dana 22.08.2019.godine u 14,20 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode lice K.K., rođen 1982.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 74. ZONDINOiM-a. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!