[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/22\/policija-bih-4569.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/22\/100x73\/policija-bih-4569.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/22\/policija-bih-4569.jpg","size":"385.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

37 krivičnih djela i to:

– jedno razbojništvo;

– četiri nasilja u porodici;

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– tri oštećenje tuđe stvari;

– tri posjedovanja opojnih droga;

– dvije teške krađe motornih vozila;

– pet teških krađa;

– sedam krađa;

– 11 ostalih krivičnih djela;


25 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je šest lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

51 saobraćajna nezgoda, u kojima je pet lica zadobilo teške, a 18 lica lakše tjelesne povrede, dok za pet lica nije utvrđen stepen povreda.

16 lica je lišeno slobode, a 15 lica je zadržano.


Izazivanje opće opsnoasti

Dana 21.08.2019.godine u 02,30 sati u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici IV PU lišili su slobode lice S.D., rođen 1990.godine u Travniku, nastanjen u Zenici, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. stav 1. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti). Isti je pomenutog dana u 00,25 sati u navedenoj ulici ispalio jedan hitac iz pištolja. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, niti materijalne štete. Kod istog je pronađen i oduzet pištolj marke ČZ” sa okvirom i pet metaka, za koji posjeduje odobrenje nadležnog organa. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv istog će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.


Saobraćajna nezgoda

Dana 21.08.2019.godine u 16,30 sati u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom, vožnjom unazad, na kratkom dijelu puta, došlo je do udara skupa vozila kojeg čine teretno motorno vozilo marke “MAN” , reg. oznaka J74-K-751 i prikolice marke KRONE-SD, reg. oznaka K19-E-083, kojim je upravljao vozač A.S., rođen 1979.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen u Sarajevu, u pješaka Ž.B., rođen 1995.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i do udara u parkirani skup vozila kojeg čine teretno motorno vozilo marke “MAN”, reg. oznaka A96-E-265 i prikolica marke KRONE-SD, reg. oznaka K19-E-085. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, teške tjelesne popvrede je zadobio pješak Ž.B., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.


Saobraćajna nezgoda

Dana 21.08.2019.godine oko 16,30 sati, na kolovozu Magistralnog puta M-18, u ulici Igmanska, općina Vogošća, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka mldb. R.E., rođen 2003.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, od strane teretnog motornog vozila marke “Iveco”, reg. oznaka E51-T-640, kojim je upravljao vozač Ž.G., rođen 1983.godine u Sarajevu, nastanjen u Palama. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak mldb. R.E., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinksu pomoć Kantona Sarajevo, a zatim u UKC u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za sabraćajne istrage rade na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!