[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/19\/policija-bih-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/19\/100x73\/policija-bih-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/19\/policija-bih-1.jpg","size":"408.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje


Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

31 krivično djelo i to:

– 10 teških krađa;

– tri krađe;

– jedno nasilje u porodici;

– jedno nanošenje lakših tjelesnih povreda;

– 16 ostalih krivičnih djela;


30 narušavanja javnog reda i mira u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, a tri lica zadobilo povrede za koje nije utvrđen stepen povređivanja.

45 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, a 18 lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

18 lica je lišeno slobode, a 17 lica je zadržano.


Krađa

Dana 18.08.2019.godine u 21,10 sati u ulici Ferhadija, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici I PU lišili su slobode lice N.I., rođena 1996.godine u Beogradu, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). Ista je pomenutog dana u 19,45 sati u ulici Ferhadija, općina Stari Grad Sarajevo, izvršila krađu mobilnog telefona od S.S.A.A. iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a N.I. je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici I PU nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.


Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 15 saobraćajnih nezgoda, od toga 13 sa materijalnom štetom i 2 sa nastradalim licima kojom prilikom su 4 osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen 21 vozač, 8 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, 7 motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 2 neregistrovana motorna vozila.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!