[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/15\/zenica-policija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/15\/100x73\/zenica-policija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/15\/zenica-policija.jpg","size":"333.78","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

34 krivičnih djela i to:

– tri razbojništva;

– devet teških krađa ( jedno motorno vozilo );

– sedam krađa;

– dva nasilja u porodici;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– 12 ostalih krivičnih djela;


27 narušavanja javnog reda i mira.

98 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, šest lica zadobilo teške tjelesne povrede, a 37 lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za osam lica nije utvrđen stepen povrede.

22 lica je lišeno slobode, a 17 lica je zadržano.


Saobraćajna nezgoda sa smrtnom posljedicom

Dana 14.08.2019.godine u 08.15 sati na kolovozu ulice Bojnička, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara autobusa marke „MAN A20“, registarskog broja J97-T-625, vlasništvo JP „GRAS“ Sarajevo, kojim je upravljao vozač A.M. rođen 1980.godine iz Ilidže i putničkog motornog vozila marke Renault Megan, registarskog broja A38-J-342, kojim je upravljao vozač E.M. rođen 1967.godine iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nezgodi na licu mjesta je smrtno stradao vozač motornog vozila Renault Megan E.M. Tijelo stradalog je vozilom JP Pokop prevezeno u prosekturu Bare. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem na licu mjesta saobraćajne nezgode zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a KS, uz angažovanje stalnih sudskih vještaka saobraćajne struke i medicinske struke. U vremenu od 08.15 do 11.45 bio je obustavljen saobraćaj za m.v. u ul. Bojnička, koji se odvijao alternativnim pravcem. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.


Teška krađa

Dana 14.08.2019.godine policijski službenici Četvrte PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (teška krađa), lišili slobode lice A.H. rođen 1983.godine iz Sarajeva. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.


Lišenje slobode A.J.

Dana 14.08.2019.godine u 14.00 sati policijski službenici Treće PU su, na osnovu potrage Općinskog suda Sarajevo, lišili slobode lice A.J. rođen 1973.godine iz Sarajeva. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.


Razbojništvo

Dana 14.08.2019.godine obaviještena je dežurna služba Treće PU, da je u trgovinsku radnju „Vindija“, lociranu u ul. Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, od strane jednog NN izvršioca i uz prijetnju nepoznatim predmetom koji je NN lice držalo ispod jakne, izvršeno krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo). Tom prilikom je otuđena određena suma novca. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!