[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/policija-hapsenja.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/100x73\/policija-hapsenja.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/policija-hapsenja.jpg","size":"423.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje


Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

registrovano je:

40 krivična djela i to:

– tri razbojništva;

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– četiri nasilja u porodici;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– sedam teške krađe (2 motorna vozila);

– tri krađe;

– 21 ostalih krivičnih djela;


31 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su tri lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

88 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a 21 lice lakše tjelesne povrede.

24 lica je lišeno slobode, a 18 lica je zadržano.


Razbojništvo

Dana 13.08.2019.godine u 06.30 sati obaviještena je dežurna služba Treće PU da je u ul. Behdžeta Mutevelića, općina Novo Sarajevo, od strane jednog NN izvršioca i uz prijetnju nožem, izvršeno krivično djelo iz člana 289. KZF BiH (razbojništvo). Tom prilikom je otuđena određena suma novca. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su izvršili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Razbojništvo

Dana 13.08.2019.godine u 09.10 sati obaviještena je dežurna služba Treće PU da je u ul. Grbavička, općina Novo Sarajevo, od strane jedno NN izvršioca i uz prijetnju fizičkom silom, izvršeno krivično djelo iz člana 289. KZF BiH (razbojništvo). Tom prilikom je otuđena određena suma novca. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su izvršili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Teška krađa

Dana 13.08.2019.godine u 19.30 sati policijski službenici Četvrte PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (teška krađa), na štetu S.Č. iz Sarajeva, lišili slobode lice A.K. rođen 1998.gdoine iz Sarajeva. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.


Falsifikovanje isprave

Dana 13.08.2019.godine u 20.40 sati policijski službenici Treće PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (krađa) i člana 373. KZ F BiH (falsifikovanje isprave), lišili slobode lice A.L. rođen 1990.godine iz Sarajeva. Naime, dana 13.08.2019.godine oko 20.30 sati u ul. Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, od strane policijskih službenika Treće PU, zaustavljeno je i kontrolisano p.m.v. marke Fiat Punto, na kome su se nalazile nepripadajuće registarske oznake, za koje je daljnjom provjerom utvrđeno da su otuđene na području općine Ilidža i za kojim je od strane Pete PU raspisana potraga. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!