[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/02\/policija-bih-zenica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/02\/100x73\/policija-bih-zenica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/02\/policija-bih-zenica.jpg","size":"336.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

Registrovana su:

42 krivična djela i to:

– tri nasilja u porodici;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– 9 teških krađa (tri motorna vozila);

– tri krađe;

– 26 ostalih krivičnih djela;


42 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

73 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a 23 lica lakše tjelesne povrede.

22 lica lišena su slobode, a 21 lice je zadržano.


Lišenje slobode A.T.

Dana 01.08.2019.godine u 01,30 sati, policijski službenici Pete PU lišili su slobode A.T., rođen 1995.godine u Sarajevu gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 74. ZONDINOiM-a Kantona Sarajevo. Naime, isti je navedenog dana u 00,55 sati kontrolisan od strane policijskih službenika Jedinice za podršku, te je kod istog pronađen jedan pištolj CZ 7,62 mm, sa jednim okvirom i 3 komada metaka, koji je privremeno oduzet od A.T. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega je lice lišeno slobode predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Pete PU nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Lišenje slobode Z.M.

Dana 01.08.2019.godine u 08,05 sati, policijski službenici Prve PU lišili su slobode lice Z.M. , rođen 1991.godine, državljanin Maroka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH ( Teška krađa), na štetu N.V iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega je lice lišeno slobode predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Prve PU nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Lišenje slobode M.H.

Dana 01.08.2019.godine u 12,00 sati , policijski službenici Prve PU lišili su slobode M.H., rođen 1995. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 371. KZ-a F BiH ( Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija). O navedenom obavješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Prve PU nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!