[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/01\/policija-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/01\/100x73\/policija-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/01\/policija-bih.jpg","size":"385.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

registrovano je:

36 krivičnih djela i to:

– tri nasilja u porodici;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– jedno izazivanje opšte opasnosti;

– jedno posjedovane opojnih droga;

– 11 teških krađa (dva motorna vozila);

– dvije krađe;

– 17 ostalih krivičnih djela;


47 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

75 saobraćajnih nezgod, u kojima je pet lica zadobila teške, a 26 lica lakše tjelesne povrede.

22 lica lišena su slobode, a 19 lica je zadržano.


Lišenje slobode A.K.

Dana 31.07.2019.godine u 01,10 sati, policijski službenici Pete PU, lišili su slobode A.K., rođen 1979.godine u Foči gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa), na štetu Katoličkog školskog centra. Naime, isti je u ulici Vitomira Lukića, općina Ilidža, od strane policijskih službenika zatečen na izvršenju krivičnog djela, tj, prilikom otuđenja lima i oluka od bakra na krovnoj konstrukciji navedenog objekta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode predato je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Pete PU, nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Lišenje slobode D.T.

Dana 31.07.2019.godine u 03,00 sata, policijski službenici Treće PU, lišili su slobode D.T., rođen 1989.godine, nastanjen u Sarajevu, na osnovu raspisane potrage Općinskog suda u Sarajevu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode predato je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.


Požar

Dana 31.07.2019.godine u 21,17 sati, obaviještena je Četvrta PU-PS Dobrinja da je došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke „Škoda Super B, registrarskih oznaka A62-O-109, vlasništvo E.K. iz Sarajeva, koje je bilo parkirano u ulici Avde Čuka, općina Novi Grad. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici, kao i ekipa PVB Kantona Sarajevo koja je lokalizovala i ugasila požar. Od dejstva plamena oštećeno je putničko motorno vozilo „Seat Tolero“, registarskih oznaka E-21-J-398, vlasništvo I.S. iz Sarajeva, koje je bilo parkirano na istom parking prostoru. Na vozilima pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih nije bilo. O navedenom obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. U toku dana 01.08.2019.godine, policijski službenici Uprave policije uz angažovanje vještaka PPZ-a, na licu mjesta izvršit će uviđaj.


Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

Dana 31.07.2019.godine, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga preduzimali su mjere i radnje na realizaciji akcije kodnog naziva „LENON“, na području općine Novo Sarajevo. Istog dana, u 21,40 sati, lišili su slobode L.H., rođen 1989.godine u Sarajevu gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH ( Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga). Tom prilikom izvršili su pretres lica L.H. i pretres njegove kuće, kojom prilikom su pronašli i od lica L.H. privremeno oduzeli 1 (jedan) PVC paketić sa bijelom materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin sulfat/speed, koju je L.H. nabavio, držao i prepakovao radi dalje prodaje, 2 (dva) PVC paketa sa ukupno 106 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, koju je L.H. kupio radi dalje prodaje i jednu digitalnu vagu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode predato je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!