[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/30\/policija-bih-14.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/30\/100x73\/policija-bih-14.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/30\/policija-bih-14.jpg","size":"456.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

registrovano je:

50 krivičnih djela i to:

– jedno razbojništvo;

– šest nasilja u porodici;

– dva oštećenja tuđe stvari;

– jedna prevara;

– dva posjedovanja opojnih droga;

– jedna teška krađa motornih vozila;

– pet teških krađa;

– 14 krađa;

– 18 ostalih krivičnih djela;


33 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

66 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, jedno lice zadobilo teške, a 15 lica lakše tjelesne povrede, dok za dva lica nije utvrđen stepen povreda.

20 lica je lišeno slobode, a 12 lica je zadržano.


Razbojništvo

Dana 29.07.2019.godine u 19,50 sati, obaviještena je Druga PU, da je u ulici Višnjik, općina Centar, izvršeno krivično djelo razbojništva, nad uposlenicom TC „Klas“. Tom prilikom je NN lice, uz prijetnju pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva KS. Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije. Policijski službenici Druge PU nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca.


Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 18 saobraćajnih nezgoda, od toga 17 sa materijalnom štetom, 01 sa povrijeđenim osobama, kojom prilikom je 01 osoba zadobile lakše tjelesne povrede. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 02 vozača, 03 lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, 04 vozača za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, 07 motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, 03 vozila isključeno- neregistrovano i 01 vozilo isključeno zbog tehničke neispravnosti.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!