[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/25\/policija-14.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/25\/100x73\/policija-14.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/25\/policija-14.jpg","size":"311.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

Registrovana su:

34 krivična djela i to:

– jedno razbojništvo;

– dva nasilja u porodici;

– četiri oštećenja tuđe stvari;

– jedno ubistvo u pokušaju;

– dvije teške krađe;

– tri krađe;

– 21 ostalo krivično djelo;


36 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

42 saobraćajne nezgode, u kojima je 14 lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

20 lica lišeno je slobode, a 18 lica je zadržano.

 

Ubistvo u pokušaju

Dana 24.07.2019.godine u 12,00 sati, policijski službenici II PU lišili su slobode i predali Sektoru kriminalističke policije, lice A.S, rođena 1989.godine, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju), na štetu D.S. iz Sarajeva. Nakon završene kriminalističke obrade, dana 25.07.2019.godine, A.S će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.


Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti

Dana 24.07.2019.godine u 20,15 sati, policijski službenici Jedinice za saobraćaj lišili su slobode lice Z.A., rođen 1958.godine u Novom Pazaru, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti). Isti je u ulici Donji Hadžići, općina Hadžići, prilikom intervencije fizički napao policijske službenike, nanijevši jednom policijskom službeniku lakše tjelesne povrede. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici VI PU nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela.


Lišenje slobode E.O. i S.M.

Dana 24.07.2019.godine u 02,10 sati, policijski službenici VI PU lišili su slobode E.O., rođen 1996.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359., člana 286. i člana 287., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, Krađa i Teška krađa u pokušaju) i S.M., rođen 1991.godine u Tuzli, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 286. i člana 287., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH. Isti su u naselju Binježevo, općina Hadžići, zatečeni na izvršenju krivičnog djela krađe goriva iz teretnih motornih vozila, kao i teške krađe u pokušaju u teretno motorno vozilo marke “Mercedes”. Prilikom intervencije, E.O. je fizički napao policijskog službenika, nanijevši mu lakše tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u UKC u Sarajevu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđajne radnje su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.


Razbojništvo

Dana 24.07.2019.godine u 20,00 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Višnjik, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Merkator”. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!