[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/22\/policija06.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/22\/100x73\/policija06.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/22\/policija06.jpg","size":"305.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovana su:

102 krivična djela i to:

– četiri razbojništva;

– 24 teških krađa (jedno motorno vozilo);

– 18 krađa;

– četiri nasilja u porodici;

– dva ugrožavanja sigurnosti;

– šest oštećenja tuđe stvari;

– dva izazivanja opće opasnosti;

– 10 posjedovanja opojnih droga;

– jedna prevara;

– 31 ostalo krivično djelo;


120 narušavanja javnog reda i mira, 12 lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

201 saobraćajna nezgoda, u kojima je 14 lica zadobil teške, a 66 lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za šest lica nije utvrđen stepen povrede.

67 lica je lišeno slobode, a 61 lice je zadržano.


Požar

Dana 21.07.2019.godine u 03,50 sati, obaviještena je VII PU da je u ulici Moševačka, općina Ilijaš, došlo do požara na vozilu marke “VW Golf”. Požar je lokalizovan od strane PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. O navedenom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ struke. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog požara.


Krađa

Dana 21.07.2019.godine u 06,00 sati, policijski službenici II PU lišili su slobode lice Y.D., rođen 1994.godine u Palestini, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade navedeno lice je otpušteno iz službenih prostorija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Tuča

Dana 21.07.2019.godine u 20,50 sati, od strane građana obaviještena je I PU lišili da je u ulici Trgovke, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do međusobne tuče između više lica. U navedenoj tuči lakše tjelesne povrede su zadobili A.P., rođena 1995.godine u Sarajevu, A.D., rođen 1995.godine u Sarajevu i E.D., rođen 1993.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, dok je teške tjelesne povrede zadobio N.D., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je N.D. na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju zadržan na daljem lijećenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MU-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.


Razbojništvo

Dana 20.07.2019.godine u 21,40 sati u ulici Nurioje Pozderca, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenikcm u prodavnici “Konzum”. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!