[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/18\/policija1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/18\/100x73\/policija1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/18\/policija1.jpg","size":"314.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

38 krivičnih djela i to:

– dva razbojništva;

– tri teške krađe;

– pet krađa;

– dva oštećenja tuđe stvari;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– osam posjedovanja opojnih droga;

– 17 ostalih krivičnih djela;


38 narušavanja javnog reda i mira, dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

52 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške tjelesne povrede, a 10 lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za tri lica nije utvrđen stepen povrede.

18 lica je lišeno slobode, a 13 lica je zadržano.


Pronalazak droge, oružja i municije

Dana 17.07.2019.godine u 12,00 sati u ulici Kovačevac, općina općina Ilidža, provodeći akciju kodnog naziva “KADIS”, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga - Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, izvršili su pretres lica E.K., rođen 1994.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Tom prilikom kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed, dvije digitalne vage, jedna rasklopljena automatska puška i 29 puščanih metaka kalibra 7,62 mm. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1. i člana 371. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija), E.K. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.


Požar

Dana 17.07.2019.godine u 00,45 sati, obaviještena je V PU da je u ulici Vitomira Lukića, općina Ilidža, došlo do požara na motornom vozilu marke “Chevrolet” tip Aveo, vlasništvo R.S. iz Sarajeva. Odmah na lice mjesta su upućeni policijski službenici i pripadnici PVB Kantona Sarajevo, koji su potvrdili navode prijave i lokalizovali požar na motornom vozilu u 05,15 sati. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu pričinjena materijalna šteta. O navedenom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Policijski službenici V PU nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog požara.


Razbojništvo i pronalazak vozila korištenog prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela

Dana 17.07.2019.godine u 10,05 sati, obaviještena je III PU da je u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, od strane dva NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicima u prostorijama “Raiffeisen banka” DD Bosna i Hercegovina. Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se putničkim motornim vozilom marke “Škoda-Fabia” udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policijue MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 11,25 sati, na lokalitetu Trebevića, općina Stari Grad sarajevo, policijski službenici I PU su pronašli vozilo korišteno prilikom izvršenja krivičnog djela razbojništva. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je predmetno vozilo dana 02./03.06.2019.godine, otuđeno iz ulice Asima Ferhatovića, općina Centar Sarajevo. Nakon završenih uviđajnih radnji, putničko motorno vozilo je vraćeno vlasniku. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!