[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/17\/policija-14.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/17\/100x73\/policija-14.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/17\/policija-14.jpg","size":"311.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

Registrovana su:

34 krivična djela i to:

– tri razbojništva;

– dva nasilja u porodici;

– dva posjedovanja opojnih droga;

– osam teških krađa;

– šest krađa;

– 13 ostalih krivičnih djela;


48 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

70 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dva lica zadobila teške, a 16 lica lakše tjelesne povrede.

20 lica je lišeno slobode, a 15 lica je zadržano.


Lišenje slobode A.M.

Dana 16.07.2019.godine u 01,30 sat, na osnovu potrage Općinskog suda Tuzla, policijski službenici V PU su pronašli i lišili slobode lice A.M., rođen 1992.godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv istog će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.


Lišenje slobode M.K.

Dana 16.07.2019.godine u 10,40 sati u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, na osnovu raspisane potrage od strane II PU, policijski službenici I PU su pronašli i lišili slobode lic M.K., rođen 1981.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 287. stav 1. tačke b. KZ F BiH (Teška krađa na naročito opasan ili drzak način). Postoje osnovi sumnje da je isti dana 26.06.2019.godine izvršio navedeno krivično djelo na štetu M.M. iz Sarajeva, a 02.076.2019.godine, na štetu I.M. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici II PU nastavljaju kiminalističku obradu nad navedeniim licem.


Rasvijetljeno krivično djelo razbojništva

Dana 16.07.2019.godine u 14,00 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode lice A.A., rođen 1990.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). Isti je dana 15.07.2019.godine u 08,30 sati, u ulici Adija Mulabegovića, općina Novi Grad Sarajevo izvršio krivično djelo razbojništva nad uposlenicama u prodavnici “Konzum”. Prilikom pretresa kod A.A. je pronađen i oduzet gasni pištolj marke “Zoraki”, cal. 9 mm PAC, sa pripadajućim okvirom bez municije. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licem.


Razbojništvo

Dana 16.07.2019.godine u 15,50 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici Hamdije Kapidžiča, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u kiosku “INovine”. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!