[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/11\/policijabih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/11\/100x73\/policijabih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/11\/policijabih.jpg","size":"479.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:


35 krivičnih djela i to:

– jedno ubistvo;

– jedno razbojništvo;

– devet teških krađa (dva motorna vozila);

– tri nasilja u porodici;

– dva oštećenja tuđe stvari;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– 18 ostalih krivičnih djela;


23 narušavanja javnog reda i mira u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

73 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, tri lica zadobila teške, a 22 lica zadobila lakše tjelesne povrede.

14 lica je lišeno slobode, a 12 lica je zadržano.

 

Saobraćajna nezgoda

Dana 10.07.2019.godine u 08.00 sati na kolovozu puta Blažuj – Ilidža, područje općine Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja u lijevu stranu kolovoza, udara u zaštitnu metalnu ogradu, a potom do skretanja u desnu stranu van kolovoza i prevrtanja na krov, putničkog motornog vozila marke „Renault Cangoo“, registarskog broja E81-J-594, vlasništvo firme „Mozaik“ Hadžići, kojim je upravljao vozač D.B., rođen 1981.godine iz Ilidže. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je putnik iz pomenutog vozila N.V. rođen 1980.godine iz Ilidže. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana na KUM UKC Sarajevo, a potom na Klinici za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržan na daljem liječenju. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

 

Razbojništvo

Dana 10.07.2019.godine u 11.35 sati obaviještena je dežurna služba Treće PU da je u prostorije „Union banke“, locirane u ul. Topal Osman-paše, općina Novo Sarajevo, od strane dva NN izvršioca uz prijetnju pištoljima, izvršeno krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo). Tom prilikom je otuđena određena suma novca. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

 

Lišenje slobode I.S.

Dana 10.07.2019.godine u 22.20 sati policijski službenici Četvrte PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), lišili slobode lice I.S. rođen 1998.godine iz Ključa. Naime, prilikom pretresa pomenutog lica policijski službenici su pronašli dvije pvc kesice sa sadržajem suhe, zeljaste materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!