[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/05\/policija-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/05\/100x73\/policija-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/05\/policija-bih.jpg","size":"271.83","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje


Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

registrovano je:

37 krivičnih djela i to:

– jedno ubistvo;

– tri razbojništva;

– četiri oštećenja tuđe stvari;

– jedna prevara;

– osam teških krađa;

– četiri krađe;

– 16 ostalih krivičnih djela;


27 narušavanja javnog reda i mira.

72 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške, a 15 lica lakše tjelesne povrede.

26 lica je lišeno slobode, a 21 lice je zadržano.

 

Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti

Dana 04.07.2019.godine u 10,25 sati u ulici Muzafera Mešića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici IV PU lišili su slobode lice M.Dž., rođen 1994.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti). Isti je prilikom intervencije napao policijske službenike, nanijevši jednom policijskom službeniku teške tjelesne povrede. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.


Iznuda

Dana 04.07.2019.godine u 12,40 sati u ulici Vrbanjuša, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici I PU lišili su slobode lice K.S., rođen 1992.godine, nastanjen u Sjenici, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 295. KZ F BiH (Iznda), na štetu M.A. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Lišenje slobode F.G. i M.B.

Dana 04.07.2019.godine u 22,20 sati u ulici Kanara, općina Novo Sarajevo, policijski službenici III PU lišili su slobode lica: F.G., rođen 1994.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 362. KZ F BIH (Nasilničko ponašanje) i M.B., rođen 1991.godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 173. KZ F BiH (Lakša tjelesna ozljeda). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata za i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici III PU nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.


Razbojništvo

Dana 04.07.2019.godine u 17,35 sati, obaviještena je V PU da je u ulici Barska, općina Ilidža, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicima na benzinskoj pumpi “Petrol Oil Company” d.o.o. Tom prilikom NN lice je otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!