[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/20\/policija-bih-11.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/20\/100x73\/policija-bih-11.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/20\/policija-bih-11.jpg","size":"352.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

registrovano je:

40 krivičnih djela i to:

– jedno nasilje u porodici;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– 11 teških krađa;

– šest krađa;

– 21 ostalo krivično djelo;


29 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

61 saobraćajna nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a 15 lica lakše tjelesne povrede.

18 lica je lišeno slobode, a 15 lica je zadržano.

 

Pronalazak droge

Dana 19.06.2019.godine u 23,30 sati u ulici Kovačevac, općina Ilidža, policijski službenici Jedinice za podršku su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Golf 5”, kojim je upravljalo lice A.N. iz Sarajeva, a na mjestu suvozača se nalazilo lice E.B., rođen 1974.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Tom prilikom kod E.B. je pronađena i oduzeta jedna pvc kesa sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), E.B. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici V PU nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.


Oštećenje tuđe stvari

Dana 19.06.2019.godine u 21,15 sati, policijski službenici V PU lišili su slobode lice A.A., rođen 1972.godine u Nikšiću, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari), na štetu Z.A. iz Sarajeva. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.


Požar

Dana 19.06.2019.godine u 14,30 sati, obaviještena je VI PU da je u mjestu Delijaši, općina Trnovo, došlo do požara na objektu (magacinski prostor) koji koristi firma D.O.O. “Šakić”. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je došlo do oštećenja na navedenom objektu, kao i na putničkom motornom vozilu marke “Peugeot 307”, koje se nalazilo parkirano u blizini objekta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog požara.


Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 25 saobraćajnih nezgoda, od toga 23 sa materijalnom štetom i 2 sa nastradalim osobama kojom prilikom su 2 osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 9 vozača, 4 osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, 2 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 3 neregistrovana motorna vozila.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!