[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/19\/policija-bih-17.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/19\/100x73\/policija-bih-17.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/19\/policija-bih-17.jpg","size":"371.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

registrovano je:

46 krivičnih djela i to:

– jedno razbojništvo;

– jedno silovanje;

– sedam oštećenja tuđe stvari;

– tri nasilja u porodici;

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– jedno posjedovanja opojnih droga;

– šest teških krađa;

– jedna teška krađa motornih vozila

– sedam krađa;

– 18 ostalih krivičnih djela;


30 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

64 saobraćajne nezgode, u kojima je osam lica zadobilo teške, a 13 lica lakše tjelesne povrede, dok za jedno lice nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

22 lica lišena su slobode, a 19 lica je zadržano.


Pronalazak oružja

Dana 18.06.2019.godine u 14,20 sati u ulici dr. Mustafe Pintola, općina Ilidža, policijski službenici Jedinice za podršku su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Golf 4”, kojim je upravljao vozač S.B. iz Sarajeva. Tom prilikom kod suvozača A.M., rođen 1987.godine u Tuzli, nastanjen u Sarajevu je pronađen i oduzet pištolj sa okvirom i dva metka cal. 7,65 mm. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 74. stav 1. tačke a., A.M. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici V PU nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.


Lišenje slobode A.K. i S.N.

Dana 19.06.2019.godine u 00,15 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode lice S.N., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a dana 18.06.2019.godine u 23,30 sati, lice A.K., rođen 1982.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 172. stav. 3 KZ F BiH (Teška tjelesna ozljeda), na štetu T.H. i člana 172. KZ F BiH (Teška tjelesna ozljeda) na štetu A.M. Isti su dana 18.06.2019.godine u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo, nanijeli teške tjelesne povrede T.H. i A.M. iz Sarajeva. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su zadržani na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Krađa

Dana 18.06.2019.godine u 20,10 sati, policijski službenici V PU lišili su slobode lice A.M., rođen 1992.godine u Tuzli, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa), na štetu mldb. A.Č. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.


Požar

Dana 18.06.2019.godine u 02,40 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Merhemića trg, općina Centar Sarajevo, došlo do požara u poslovnici spotske kladionice “WWin”. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je došlo do oštećenja na navedenom objektu, kao i na dva poslovna objekta u neposrednoj blizini. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog požara.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!