[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/07\/policija-5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/07\/100x73\/policija-5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/07\/policija-5.jpg","size":"335.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

registrovano je:

37 krivičnih djela i to:

– dva razbojništva;

– tri oštećenja tuđe stvari;

– dva nasilja u porodici;

– sedam teških krađa;

– jedna teška krađa motornih vozila.

– sedam krađa;

– 15 ostalih krivičnih djela;


33 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

74 saobraćajne nezgode, u kojima je sedam lica zadobilo teške, a 23 lica lakše tjelesne povrede.

18 lica je lišeno slobode, a 17 lica je zadržano.


Teška tjelesna povreda

Dana 06.06.2019.godine u 00.05 sati obaviještena je dežurna služba Sedme PU da je u mjestu Sovrle, područje općine Ilijaš, ispred porodične kuće vlasništvo S.M. iz Ilijaša, došlo do verbalnog sukoba, a potom i tuče između A.Z. i S.M. , obojica iz Ilijaš, tokom koje je A.Z. zadobio teške tjelesne povrede. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta je obavila ekipa Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.


Razbojništvo

Dana 06.06.2019.godine u 01.30 sati obaviještena je dežurna službe Druge PU da je u ul. Kranjčevićeva, općina Centar Sarajevo, izvršeno krivično djelo nad dvije osobe dok su se nalazile u putničkom motornom vozilu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i utvrdili da je nad licima M.A. i njegovim bratom H.A., državljanima Ujedinjenih Arapskih Emirata, od strane dva NN lica i uz prijetnju pištoljem, izvršeno krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo), na taj način što je od pomenutih osoba otuđeno iznajmljeno motorno vozilo marke Mercedes Vito, registarskih oznaka T91-O-276 i dva mobilna telefona. Potom su se NN lica u otuđenom vozilu udaljila u nepoznatom pravcu. Istog dana, u 02.50 sati, policijski službenici PS Vogošća su, u mjestu Krivoglavci, pronašli putničko motorno vozilo otuđeno prilikom izvršenja krivičnog djela razbojništva. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.


Razbojništvo

Dana 06.06.2019.godine u 22.55 sati dežurna služba Pete PU je obaviještena da je u benzinsku pumpu „Petrol BH Oil Company“, lociranoj u ul. Barska ,općina Ilidža, od strane dva NN lica i uz prijetnju pištoljem, izvršeno krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo). Tom prilikom je otuđena određena suma novca. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta je obavila ekipa Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Lišenje slobode na osnovu potrage

Dana 06.06.2019.godine u 01.50 sati, policijski službenici Treće PU su, na osnovu operativne potrage Pete PU, zbog sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), lišili slobode lice M.S. rođen 1961.godine iz Sokoca. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato na dalju nadležnost policijskim službenicima Pete PU Uprave policije MUP-a KS.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!